Події

До 5 років позбавлення волі засуджено держслужбовицю за публічні заклики до по…

До 5 років позбавлення волі засуджено держслужбовицю за публічні заклики до повалення конституційного ладу та окупації України

????За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Дніпровської окружної прокуратури міста Києва оголошено обвинувальний вирок громадянці України, уродженці рф.

????Її визнано винною у поширенні матеріалів із публічними закликами до повалення конституційного ладу та посягання на територіальну цілісність України з розпалюванням національної ворожнечі, виправдовуванні військової агресії рф проти України, глорифікації її учасників та поширенні комуністичної символіки (ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

????Жінці призначено покарання – 5 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, що належить їй на праві приватної власності, крім житла.

????Прокурор у суді довів, що засуджена, будучи держслужбовцем та працюючи у одному з Центрів надання адміністративних послуг міста Києва, після початку повномасштабного вторгнення адмініструвала під псевдонімом акаунт у соцмережі.

????Там вона публікувала матеріали, що виправдовували злочини окупантів та містили заклики до насильницької зміни меж території України.

????Крім того, жінка розміщувала у соцмережі пропагандистські матеріали та дописи із закликами до окупації України, а також поширювала комуністичну символіку.

????У вересні минулого року правоохоронці затримали її у Києві.

????У ході обшуків за місцем проживання вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також георгіївські стрічки, комуністичну символіку та значну суму особистих збережень у російських рублях.

????Свою вину жінка визнала частково.

????До вступу вироку в законну силу суд залишив її під вартою.

Back to top button