Україна

Президент відзначив рятувальників ДСНС та вшанував полеглих


Президент відзначив рятувальників ДСНС та вшанував полеглих

За час повномасштабного російського вторгнення українські рятувальники понад 170 тис. разів виїжджали на місця обстрілів і ліквідували понад 20 тис. пожеж, а сапери ДСНС знешкодили понад пів мільйона вибухонебезпечних предметів.

У День рятівника, 17 вересня, президент Володимир Зеленський зустрівся з особовим складом Державної служби України з надзвичайних ситуацій, привітав зі святом і відзначив державними нагородами. Про це інформує пресслужба глави держави у вівторок, 17 вересня.

Глава держави наголосив, що сьогодні професійне свято всіх, чия робота й покликання – берегти життя.

“Хоч би що відбувалося, ДСНС України завжди допомагає, і завжди – оперативно. Завжди віддано саме цій місії, найголовнішій, – рятувати життя”, – зазначив Зеленський.

Він оглянув зразки автомобільної та роботизованої техніки. Зокрема, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та голова ДСНС Андрій Даник доповіли про використання надводних дронів і роботизованих комплексів для знешкодження мін.

Також Зеленський повідомив, що за час повномасштабного російського вторгнення українські рятувальники понад 170 тис. разів виїжджали на місця обстрілів і ліквідували більш як 20 тис. пожеж, а сапери ДСНС знешкодили понад пів мільйона вибухонебезпечних предметів.

Унаслідок російської агресії загинули 97 працівників ДСНС, 395 були поранені, ще четверо перебувають у російському полоні.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх, кого Україна втратила через війну.

Нагадаємо, нещодавно евакуаційна група ДСНС потрапила під ворожий обстріл на Донеччині.

 Україна надішле рятувальників на допомогу сусідам

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 3 =

Back to top button