Події

Дмитро Вербицький зустрівся з представниками Європейського управління з пита…

Дмитро Вербицький зустрівся з представниками Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству OLAF

???? В ході робочої поїздки у Брюссель заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький зустрівся із представниками Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству – European Anti-fraud Office – OLAF.

????Це європейська інституція здійснює зовнішні та внутрішні адміністративні розслідування по боротьбі з шахрайством, корупцією та іншою протиправною діяльністю, що завдає шкоди фінансовим інтересам Європейського Союзу.

????Офіс Генпрокурора та OLAF здійснюють співпрацю на основі Адміністративної угоди, підписаної між установами у лютому 2021 року.

????Обговорили напрями майбутньої співпраці, можливість створення постійної робочої групи, а також організацію регулярних робочих зустрічей для обміну стратегічною інформацією і досвідом у сфері боротьби з шахрайством та корупцією.

???? Для нас вкрай важливо, щоб кожен євро, наданий нашими міжнародними партнерами, надходив до відповідних адресатів і направлявся конкретно на ті цілі, для яких ця допомога була надана, – підкреслив заступник Генерального прокурора.

????Він додав, що моніторинг витрат міжнародної допомоги, отриманої Україною, боротьба з нелегальними обігом контрафактних товарів, ухилення від санкцій, повернення російських активів, розміщених в ЄС, є основними напрямами подальшої співпраці.

????Учасники зустрічі домовилися про створення робочої групи для обміну інформацією щодо обігу контрафактних товарів, а також про організацію навчального візиту українських прокурорів до OLAF, у тому числі з питань актуальних практик і досвіду в сфері розслідування злочинів щодо легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Back to top button