Події

❗️Детективи ТУ БЕБ у Київській області викрили керівника фінвідділу однієї з т…

❗️Детективи ТУ БЕБ у Київській області викрили керівника фінвідділу однієї з територіальних громад на Білоцерківщині, який через неналежне виконання своїх службових обов’язків завдав понад 93 млн грн збитків державному бюджету.

????️‍♂️ Встановлено, що на рахунках сільради було акумульовано понад 93 млн грн “військового” ПДФО, які повинні спрямовуватись до держбюджету на потреби оборони.

➡️ Перерахування коштів з відповідного місцевого бюджету до державного було здійснено шляхом залучення кредиту з єдиного казначейського рахунка.

➡️ Керівник фінвідділу сільської ради знав про необхідність здійснення погашення кредиту, однак не вжив заходів та не видав відповідного розпорядження.

➡️ Всупереч закону, згадані кошти було перераховано на погашення інших видатків громади та придбання комплексу нежитлових будівель та споруд заводу на Київщині, діяльність якого була припинена ще у 2010 році. Також, частину коштів фігурант направив на депозитні рахунки підпорядкованих підприємств житлово-комунальної сфери.

❗️Розмір завданих матеріальних збитків державному бюджету перевищив 93 млн грн.

???? Детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції НПУ забезпечили відшкодування завдані державі збитки у повному обсязі.
Керівникові фінвідділу було повідомлено про підозру. Обвинувальний акт направлено до суду.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 3 =

Back to top button