Події

✅ Детективи БЕБ викрили посадовців одного з Комунальних некомерційних підприє…

Детективи БЕБ викрили посадовців одного з Комунальних некомерційних підприємств (КНП) КМДА та директора товариства у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

➡️ Детективи БЕБ спільно з оперативниками кіберполіції встановили, що посадові особи КНП оголосили проведення двох публічних тендерів щодо закупівлі послуг з виготовлення навчальних відеоматеріалів та додатку для телефону.

➡️ За результатами розгляду тендерних пропозицій між КНП та товариством-переможцем укладено два договори про надання послуг. Згадана компанія пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства. Загальна вартість закупівлі становила 5,1 млн грн, основний вид діяльності ТОВ – виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм.

????Надалі посадовці, зловживаючи службовим становищем, ще до моменту фактичного надання послуг підписали акти виконаних робіт. Однак надані згодом послуги та матеріали не відповідали технічним вимогам, що зазначені у договорі.

❗️Після підписання актів частину коштів товариство-переможець повернуло на рахунок КНП, а 4,5 млн грн перерахувало на рахунок іншого підприємства з ознаками фіктивності за нібито надані послуги з виготовлення відеоматеріалів. Фактично ці послуги не надавались.

➡️ В ході досудового розслідування було проведено низку слідчих дії, створено аналітичний продукт, проведено та отримано висновок судово-економічної експертизи КНДІСЕ, якою підтверджено збитки у сумі 4,9 млн грн.

Фігурантам провадження повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора, оперативне супроводження – працівники Департаменту Кіберполіції НПУ.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − twelve =

Back to top button