Україна

РФ розгорнула біля кордону України військовий табір зі шпиталем

Про це повідомив керівник CIT Руслан Льовієв розповів в інтерв’ю BBC News Україна ., передає 1NEWS.

Розслідувачі з Conflict Intelligence Team (CIT) виявили під російським Воронежем, в безпосередній близькості від українського кордону, новий польовий табір російської армії.

«За допомогою відеозаписів місцевих жителів ми знайшли один польовий табір під Воронежем. Люди гуляли в лісі і вийшли на поле, де розміщена велика кількість важкої техніки, в тому числі танки», – сказав він.

За інформацією Левієва, це новий табір, який зараз формується, проте він вже досить великий. Місцеві жителі повідомили, що це поле довжиною 3-4 км, повністю заповнений технікою.

Також на відео зафіксовано наметове містечко, кухня і польовий госпіталь – намети зі знаком медичної служби, поінформував розслідувач.

«Є всі ознаки того, що це буде одне з місць, куди будуть стягувати війська. Таких місць, очевидно, буде більше одного. Адже в одному місці всю техніку, яка зараз рухається, не розмістити», – вважає Льовієв.

За його словами, табір розташований недалеко від кордону України. «Якщо дорогий, це близько 170 км. Тобто цілком реально техніці зробити марш-кидок за добу », – сказав керівник CIT.

Також він повідомив, що є відео від очевидця з колоною в складі бронеавтомобілів «Тигр» і бортових КАМАЗів для перевезення людей. При цьому автомобілі мають модифікації, які зазвичай використовуються спецназом і розвідкою. Колона, за інформацією розслідувачів, рухалася з боку табору під Воронежем ближче до кордону з Україною. Це було в районі міста Острогорского.

Зараз команда CIT вивчає супутникові знімки того, як формується табір.

«Коли він поступово сформується, за супутниковими знімками нам буде набагато легше дати попередню оцінку того, скільки сил стягнули до кордону з Україною», – пояснив Льовієв.

За його словами, зараз РФ здійснює найбільші переміщення військових з часів Дебальцеве.

Сам Льовієв вважає, що причин для початку широкомасштабної військової кампанії він не бачить, і сприймає те, що відбувається «як гру м’язами, брязкання зброєю і спробу тиску як на саму Україну, так і на її прихильників в особі НАТО і США».

 

 

 

 

Back to top button