Події

Били та калічили, вимагаючи криптовалюту – столичні правоохоронці викрили гру…

Били та калічили, вимагаючи криптовалюту – столичні правоохоронці викрили групу осіб

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито та повідомлено про підозру чотирьом особам, які незаконно позбавили волі підприємця та вчинили розбійний напад на нього з метою заволодіння грошовими коштами (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 187 КК України).

????За даними слідства, четверо мешканців м. Черкас, користуючись товариськими відносинами з потерпілим, проникли в його квартиру та, погрожуючи фізичним насильством, почали вимагати перерахувати наявну в нього криптовалюту на їхній рахунок.

????Підприємець відмовився виконувати вимоги нападників та спробував від них втекти. Проте вони наздогнали його, заштовхали назад у квартиру та завдали численних побоїв.

????Продовжуючи злочинні дії, один з нападників зламав потерпілому ногу, інший – погрожував виколоти око та відрізати фаланги пальців на руках.

????Побоюючись за своє життя та сприймаючи погрози як реальні, чоловік виконав вимоги нападників та перерахував на вказаний ними рахунок електронні кошти у сумі близько 28 тис доларів США.

????Отримавши переказ, підозрювані зв’язали потерпілого скотчем, викрали з квартири його документи і цінні речі та втекли.

????За результатами проведених заходів правоохоронцям вдалося встановити нападників. Слідчі дії проходили в Києві та в Черкасах.

????Під час низки обшуків у підозрюваних вилучили мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти. Також у одного з них вилучили близько 300 боєприпасів до автоматичної зброї.

????Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

????Досудове розслідування – ГУНП в м. Києві, оперативний супровід – УСР в Київській області ДСР НП України.

Back to top button