Події

БЕБ викрило масштабну схему ухилення від сплати податків при експорті зерна: а…

БЕБ викрило масштабну схему ухилення від сплати податків при експорті зерна: арештовано 9000 тонн на понад 65 млн грн.

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у місті Києві викрили масштабну схему легалізації і незаконного вивезення сільськогосподарської продукції без сплати податків та неповернення валютної виручки.

Слідством встановлено ланцюг постачання зернових від виробника до покупця-нерезидента. ☝????Службові особи низки підприємств купували сільськогосподарську продукцію за готівку. Такі операції вони не відображали в податковій звітності, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

❗️Детективи БЕБ встановили, що підприємство з ознаками «ризиковості» в період лише за 2 місяці поточного року здійснило експорт сільськогосподарської продукції на загальну суму понад 2,3 млрд грн в адресу компанії-нерезидента.

З метою отримання додаткових доказів детективи БЕБ провели обшуки на елеваторі в Одеській області.

Детективи виявили та вилучили понад 400 товаро-транспортних накладних (ТТН), за якими на елеватор поступила продукція від неіснуючого підприємства у кількості близько 9000 тонн. Наразі ці зернові арештовано.

????Легалізація товару, орієнтовною вартістю понад 65 млн грн упереджено. Вирішується питання про його передачу в управління АРМА.????

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button