Події

​​Арештовано корпоративні права трьох підприємств екснардепа та російського олі…

​​Арештовано корпоративні права трьох підприємств екснардепа та російського олігарха, які видобувають газ та нафту з державних надр

???? Прокурори Офісу Генерального прокурора забезпечили арешт корпоративних прав товариств «Сахалінське», «Сіріус-1» та «Іст Юроуп Петролеум», які протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища.

???? Ці товариства афілійовані з російським олігархом та народним депутатом України VIII скликання.

???? Наразі арештовані корпоративні права передані в управління АРМА.

???? За даними слідства, ПрАТ «НАК «Надра України» займалося інвестиційними проектами у геологорозвідувальній галузі на території України.

???? Через протиправну діяльність посадовців ПрАТ та низки комерційних структур Україна де-факто втратила право на Сахалінське нафто-газове родовище на Харківщині. Це при тому, що з державного бюджету на розробку родовища було витрачено понад 1 млрд грн. Поклади газу на цьому об’єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

???? Досудове розслідування за фактом зловживання владою або службовим становищем здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу Служби безпеки України (ч. 2 ст. 364 КК України).

Більше

Back to top button