Події

Андрій Костін: Унікальний досвід ФБР у питаннях протидії злочинам проти культу…

Андрій Костін: Унікальний досвід ФБР у питаннях протидії злочинам проти культурної спадщини стане в нагоді Україні

▫️Генеральний прокурор Андрій Костін у Вашингтоні обговорив поглиблення співпраці з Федеральним бюро розслідувань у питаннях протидії злочинам проти культурної спадщини.

???? Російська агресія завдала безпрецедентної шкоди культурній спадщині України. Понад 600 історичних пам’яток було пошкоджено або зруйновано. На тимчасово окупованих територіях тривають мародерство та незаконне вивезення культурних цінностей. Масштаби цих злочинів вимагають рішучої та злагодженої реакції,заявив Андрій Костін.

▫️Генпрокурор констатував, що ФБР має унікальний досвід у цій сфері. Зокрема, використання механізмів міжнародного співробітництва для розшуку та повернення незаконно вивезених українських культурних цінностей, а також створення реєстру викрадених об’єктів.

???? Лише після завершення бойових дій ми зможемо повною мірою оцінити збитки, завдані культурній спадщині нашої країни. Але ми вже зараз активізуємо наші зусилля, спрямовані на притягнення до відповідальності за всі злочини проти українців та української культури, – резюмував Генпрокурор.

Back to top button