Події

Андрій Костін вручив Генпрокурору США державні нагороди від Президента Володи…

Андрій Костін вручив Генпрокурору США державні нагороди від Президента Володимира Зеленського

▫️В ході візиту до США Генеральний прокурор Андрій Костін вручив Генеральному прокурору США Мерріку Гарланду Орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня від імені Президента Зеленського. А також ордени «За заслуги» III ступеня Ілаю Розенбауму, який очолює Групу з розслідування воєнних злочинів, і Брюсу Шварцу, заступнику помічника Генерального прокурора.

▫️Андрій Костін запевнив, що український народ, Президент Володимир Зеленський та Уряд України високо цінують незмінну підтримку Генерального прокурора Мерріка Б. Гарланда та команди Міністерства юстиції США на шляху до відновлення справедливості.

▫️Під час зустрічі обговорили деталі співпраці, нові потенційні напрями та взаємодію у пріоритетних провадженнях.

????Ми вдячні за організацію Мінʼюстиції США навчальних програм для українських прокурорів та експертів, зокрема, щодо документування воєнних злочинів проти довкілля та впровадження сучасних людиноцентричних підходів у роботі з постраждалими та свідками,наголосив Андрій Костін.

▫️Генпрокурор США Меррік Гарланд, у свою чергу, запевнив у підтримці:

???? Міністерство юстиції США та український Офіс Генерального прокурора єдині в своїй рішучості, що російські винуватці агресії, воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених в Україні, не уникнуть відповідальності.

▫️Андрій Костін підкреслив, що ще однією нагальною проблемою на порядку денному є звільнення українських цивільних, яких незаконно утримує росія.

????Попри масштаб цих злочинів, вони досі залишалися фактично поза увагою світової спільноти. Наша мета — привернути увагу до цих фактів та ініціювати спільні кроки аби визволити та повернути цих людей. Ми були б дуже вдячні Міністерству юстиції США за підтримку цих зусиль, – сказав він.

▫️Обидва Генпрокурори зазначили, що рішуче налаштовані продовжувати спільну роботу заради відновлення справедливості для України та всього вільного світу.

Back to top button