Події

​​⚡ Медіарегулятор визначив Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення …

​​ Медіарегулятор визначив Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення постачальником послуг мережі МХ-7

Сьогодні Концерн РРТ, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, визначили постачальником послуг для потреб мовлення з використанням радіочастотного спектру ефірної багатоканальної електронної комунікаційної мережі МХ-7.

????️ Під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення технічний директор Концерну РРТ Сергій Семерей нагадав про етапи побудови мультиплексу МХ-7, розповів про технічні можливості мережі та її особливості, а також про умови КРРТ для компаній, які мовитимуть у МХ-7.

???? Нагадаємо, ще у 2021 році Уряд схвалив план розбудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі мультиплекс MX-7. Будівництво мережі МХ-7 відбувалося від січня 2022, а у січні 2023 року КРРТ закінчив цю роботу. В експлуатацію введено 135 передавальних станцій зі 158. Решту запустять у тих регіонах України, які тимчасово захоплені ворогом, після їхньої деокупації. До речі, також у планах КРРТ – запустити в експлуатацію ще дев’ять додаткових передавальних станцій у прикордонних з росією зонах Чернігівської, Сумської, Харківської областей.

ℹ️ Довідково:

Мережа МХ-7 уже працює в тестовому режимі.

Триває оголошений регулятором конкурс на мовлення.

Пакет із 12 телеканалів буде безкоштовним для глядачів.

Розрахункове покриття – 90% території України – підтверджується вибірковими вимірами, які провів Український державний центр радіочастот.

У МХ-7 реалізована система оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Back to top button