Події

Андрій Костін подякував експертній місії з Польщі за практичну підтримку Ге…

Андрій Костін подякував експертній місії з Польщі за практичну підтримку

????Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з експертною місією Національної прокуратури та поліції Республіки Польща.

????Подякував заступниці голови місії в посольстві Польщі в Україні пані Агнешці Гуральській, представнику прокуратури Польщі у Спільній слідчій групі (JIT) Рішарду Рафальські, прокурорам та офіцерам за практичну та ефективну підтримку.

????Вже друга місія з Польщі допомагає нам з 3D-скануванням об’єктів цивільної інфраструктури, які постраждали від російських обстрілів. Допомога першої місії у червні 2022 року була дуже корисною в розслідуваннях у Бородянці та Миколаєві, які найбільше постраждали від обстрілів агресора. Цьогоріч польська місія працювала в Сумах та Чернігові,зазначив Андрій Костін.

????Він зауважив, що Польща підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення росії, надаючи широкий спектр гуманітарної та військової допомоги, приймаючи біженців та підтримуючи позицію України на міжнародному рівні.

????Генпрокурор також зазначив, що Україна високо цінує залучення Польщі до міжнародних ініціатив у сфері правосуддя. Це участь у роботі Спільної слідчої групи (JIT) та підтримка створення Міжнародного центру з переслідування злочину агресії проти України (ICPA).

????Переконаний, що наші спільні цілеспрямовані зусилля у поєднанні з сучасними технологіями дадуть результат – вироки російським воєнним злочинцям в українських та міжнародних судах, – наголосив Андрій Костін.

Back to top button