Події

Андрій Костін: Ми розглядаємо ці масові обстріли та інші системні злочини агресор…

Андрій Костін: Ми розглядаємо ці масові обстріли та інші системні злочини агресора як складові геноциду

????Генеральний прокурор Андрій Костін повідомив в інтервʼю «Інтерфакс-Україна», що за фактами ворожих атак 22 березня вже відкрито 18 кримінальних проваджень у 9-ти областях України.

???? Сьогодні ворог здійснив нові обстріли українських міст і критичної інфраструктури по всій території країни. Є загиблі й поранені. Постраждала найбільша гідроелектростанція України – Дніпровська ГЕС у Запоріжжі. Захоплена окупантами Запорізька АЕС під загрозою блекауту.

????Станом на 19.00 унаслідок ракетних ударів по території Запоріжжя постраждали 30 осіб: загинуло 3 людини (2 дорослих і 1 дитина – дівчинка 2015 р.н.), поранено 27 осіб.

???? Ми бачимо продовження злочинної політики терору мирного населення України з боку рф. Створення для українців нелюдських умов існування. Ми розглядаємо ці масові обстріли та інші системні злочини агресора як складові геноциду.

Інтерфакс-Україна
Генпрокурор: За фактами ворожих атак у п’ятницю відкрито 18 кримінальних справ, розглядаємо їх як елементи геноциду

Масовий ворожий обстріл у п’ятницю вранці по енергооб’єктах України є продовженням злочинної політики терору українців і елементом геноциду, наголошує генеральний прокурор Андрій Костін.

Back to top button