Події

Андрій Костін: Міжвідомчі робочі групи Офісу Генпрокурора та МКС щоденно працю…

Андрій Костін: Міжвідомчі робочі групи Офісу Генпрокурора та МКС щоденно працюють над пріоритетними провадженнями

???? На брифінгу, присвяченому відкриттю польового офісу Міжнародного кримінального суду в Києві, Генеральний прокурор Андрій Костін розповів подробиці співпраці Офісу Генпрокурора та МКС в рамках спільних робочих груп.

???? Під час другої конференції United For Justice, яка відбулася у Бучі наприкінці березня, ми домовились з прокурором Карімом Ханом про те, що в рамках нашої спільної діяльності будуть створені робочі групи щодо конкретних справ, над якими працюватимуть, як Офіс Генпрокурора, так і Міжнародний кримінальний суд.

???? За словами Генпрокурора, формат подібної співпраці продемонстрував свою ефективність: наразі слідчі та прокурори обох інституцій спільно визначили низку пріоритетних справ.

???? Ми сконцентровані на низці важливих проваджень, пріоритетність яких визначаємо спільно. Я не можу розкривати деталі, але наші робочі групи щоденно працюють на цих напрямах у посиленому режимі.

????Андрій Костін подякував Прокурору МКС Каріму Хану за злагоджену роботу та відзначив визначну роль Суду у відновленні справедливості для України.

???? Співпраця з МКС – ​​гарний приклад того, як ефективно реалізовується принцип комплементарності, оскільки Суд суттєво доповнює наші можливості, проводячи розслідування в тих справах, в яких має виняткову юрисдикцію, як у випадку з видачею ордера на арешт президента путіна.

???? 31 березня під час конференції United for Justice, що відбулася в Бучі, генпрокурор Андрій Костін та Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан анонсували створення спільних робочих груп з питань розслідування кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, вчинених в Україні (Task Forces). Робочі групи зосереджені на певних справах, матеріали щодо яких українська сторона передає до Міжнародного кримінального суду.

Back to top button