Події

8 років за ґратами проведе ексберкутівець, який передавав зятю – командиру підр…

8 років за ґратами проведе ексберкутівець, який передавав зятю – командиру підрозділу збройних сил рф координати місць дислокації українських військових

????За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури суд ухвалив вирок мешканцю м. Гірника за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

????Прокурор у суді довів, що у червні та вересні 2022 року чоловік відправляв своїй доньці, яка проживає у тимчасово окупованому Криму, дані про місця дислокації особового складу і техніки ЗСУ на території Покровського району. Раніше засуджений служив бійцем у спецпідрозділі «Беркут».

????Цю інформацію ексберкутівець просив передавати її цивільному чоловіку – командиру взводу одного з підрозділів зс рф. При цьому у чисельних повідомленнях він вимагав якомога швидше наносити удари по наданих ним координатах, аби вбити українських захисників з «особливою жорстокістю». У разі можливої окупації м. Гірника, чоловік і сам обіцяв вступити до лав окупантів.

????Наразі він перебуває під вартою.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button