Події

12 і 7 років за ґратами проведуть колишні поліцейський з Харківщини та посадовец…

12 і 7 років за ґратами проведуть колишні поліцейський з Харківщини та посадовець з Луганщини, які співпрацювали з окупантами

????За публічного обвинувачення Луганської та Харківської обласних прокуратур двох громадян України визнано винними у колабораційній діяльності (ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

????Мешканця Харківщини засуджено до 12 років, а Луганщини – до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також обох позбавлено права обіймати певні посади в правоохоронних органах та органах влади.

????Прокурори в суді довели, що в квітні 2022 року екскерівник одного з комунальних підприємств у Сватовому почав співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф. Він став так званим «директором Муніципального унітарного підприємства «Благоустрій Сватівського району».

????Засуджений сприяв перейменуванню вулиць на радянський манер, а також допомагав представникам псевдореспубліки організовувати масові заходи на підтримку збройної агресії рф.

????Під час контрнаступу ЗСУ чоловік втік до рф, де переховувався. Потім вирішив повернутися до України.

????Наприкінці грудня 2022 року його затримали в Києві.

????Також доведено, що під час окупації м. Куп‘янськ колишній співробітник місцевого підрозділу поліції добровільно пішов працювати на ворога. Він працевлаштувався до так званого «Управления внутренних дел ВГА Харьковской области», де обійняв посаду «експерта» у фейковому «експертно-криміналістичному відділенні».

????Так званий «експерт» відбирав відбитки пальців у учасників АТО, яких незаконно утримували окупанти.

????Наприкінці лютого 2023 року правоохоронці затримали чоловіка у м. Куп’янськ, де він переховувався в одному з приватних будинків.

????Досудові розслідування та оперативний супровід проводили регіональні управління СБУ.

Back to top button