Події

Затримано жителя Харківщини з кримінальним минулим, який допомагав ворогу пос…

Затримано жителя Харківщини з кримінальним минулим, який допомагав ворогу послабити оборону на північному кордоні

????За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

????За даними слідства, раніше неодноразово судимий чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, допомагав ворогу. Через месенджер він почав спілкуватись з представником російської спецслужби.

????Чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у селищі.

????Під виглядом пересічного громадянина він обходив прикордонну місцевість, збирав дані та надсилав представнику рф у форматі тексту з вказівками координат.

????Правоохоронці задокументували щонайменше 18 фактів передачі ворогу таких даних.

????Розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

????Правоохоронці затримали чоловіка в порядку ст. 208 КПК України за місцем його проживання у Білому Колодязі. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

????Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + six =

Back to top button