Події

Викрито водія школи з Харківщини, який під час захоплення селища возив окупант…

Викрито водія школи з Харківщини, який під час захоплення селища возив окупантів до Бєлгорода на лікування та ротацію

????За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області громадянину повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

????За даними слідства, під час захоплення російськими військовими селища Козача Лопань місцевий мешканець свідомо вирішив допомагати окупантам. До повномасштабного вторгнення рф на територію України чоловік працював водієм у місцевій школі. Вже під час приходу «русского мира» він застосував свої «навички» у війні рф проти України.

????Підозрюваний перефарбував шкільний автобус у зелений колір та намалював на ньому російську символіку. На ньому чоловік возив російських військових на лікування та ротацію до Бєлгорода, а потім забирав загарбників назад.

????Крім того, він перевозив з рф зброю та боєприпаси для подальшої передачі їх російським військовослужбовцям, які воювали на харківському напрямку.

????Після деокупації селища чоловік змінював місця проживання по території населеного пункту та раптово став «аполітичною особою». Правоохоронці його викрили. Шкільний автобус перед контрнаступом ЗСУ окупанти забрали з собою до рф, щоб вивезти особовий склад.

????Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

????Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight − 8 =

Back to top button