Події

Поліція затримала 17-річного юнака, який продавав дані облікових записів

Працівники кіберполіції викрили 17-річного юнака на розповсюдженні даних облікових записів користувачів таких поштових сервісів, як i.ua, ukr.net, gmail тощо. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

”Викрито 17-річного юнака у розповсюдженні даних облікових записів користувачів відомих поштових сервісів. Працівники кіберполіції встановили, що жертвами злочинних дій молодика стали користувачі таких поштових сервісів, як i.ua, ukr.net, gmail тощо. А збут цих облікових записів відбувався за допомогою месенджеру Telegram. На момент викриття він уже встиг розповсюдити більше 350 тисяч облікових записів користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Так, за даними поліції, було проведено санкціонований обшук за місцем проживання юнака, в ході якого правоохоронці вилучили системний блок, міні-комп’ютер та пульт керування до нього, який призначений для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем контрольно-пропускних пунктів, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки.

Зазначається, що під час попереднього огляду спеціалістами комп’ютерної техніки було виявлено чимало скомпрометованих облікових записів користувачів Інтернет-сервісу Amazon, ігрового сервісу Steam, поштових сервісів i.ua, ukr.net, gmail та інших облікових записів автоматизованих систем.

Техніку направлено на комп’ютерно-технічну експертизу. Триває досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) ККУ.

Back to top button