Події

Перший заступник Генпрокурора у Вашингтоні обговорив із конгресменами зроста…

Перший заступник Генпрокурора у Вашингтоні обговорив із конгресменами зростаючу кількість воєнних злочинів та нову тактику їх вчинення

????Перебуваючи із офіційною поїздкою у Вашингтоні, перший заступник Генерального прокурора Олексій Хоменко зустрівся з конгресменом Біллом Кітінгом, конгресвумен Меделін Дін та представниками апарату кількох комітетів Сенату та комітету Палати представників із закордонних справ.

????Перший заступник Генпрокурора подякував конгресмену Біллу Кітінгу та конгресвумен Меделін Дін за всебічну підтримку України та ухвалення довгоочікуваного пакету допомоги.

????В ході зустрічі обговорили зростаючу кількість воєнних злочинів, що вчиняє держава-агресор на території України, питання депортації російською федерацією українських дітей, а також нову тактику подвійних ударів, яку нещодавно почав застосовувати ворог.

????Конгресмен Кітінг і конгресвумен Дін поділилися враженнями від нещодавнього візиту до України. Вони висловили слова підтримки і готовність до подальших дій щодо сприяння забезпеченню справедливості для України.

????Підтримка Сполучених Штатів дуже важлива для українських правоохоронних органів – навчання прокурорів та слідчих, фінансова і технічна підтримка – все це допомагає нам у боротьбі на юридичному фронті, у розслідуванні та переслідуванні воєнних злочинів, що вчиняються на території України, – наголосив Олексій Хоменко.

????Також перший заступник Генпрокурора провів зустрічі із ключовими представниками комітетів Сенату з питань розвідки, міжнародних відносин, юридичних питань, а також Групи підтримки України в Сенаті.

????Обговорили потреби українських правоохоронців для здійснення ефективного переслідування воєнних злочинів, що вчиняються російською федерацією, розповіли про розслідування злочину примусового вивезення українських дітей, а також про роботу з потерпілими та свідками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten − seven =

Back to top button