Події

На Херсонщині затримали банду наркоторговців

Працівники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчими Херсонського відділу поліції під процесуальним керівництвом херсонської міської прокуратури затримали 34-річного жителя Алешковського та 33-річного жителя Новотроїцького районів, які займалися збутом марихуани на території області. Про це повідомляє Національна поліція України, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

Поліцейські з’ясували, що зловмисники не зустрічалися з клієнтами особисто, а збували марихуану переважно через інтернет і в месенджерах. Також поліцейські з’ясували, що для вирощування конопель зловмисники купували насіння елітних сортів в селекціонера, якого затримали кілька днів тому в Херсоні.

За словами начальника управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції Андрія Денисова, зловмисники використовували високий рівень конспірації, так як посіви були обладнані крапельним зрошенням, а по периметру були встановлені камери відеоспостереження. Охороняли насадження собаки бійцівських порід.

Під час обшуків у домоволодіннях та автомобілях зловмисників у них виявили насадження коноплі, 18 кг марихуани, 6 пістолетів, гранату РГД-5, ваги і пакувальний матеріал. Вартість вилучених наркотиків на “чорному ринку” становить близько 800 тис. гривень. Все вилучене направлено на дослідження.

“Зараз зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ст. 310 Кримінального кодексу України “Посів або вирощування снотворного маку чи конопель”, ст. 307 Кримінального кодексу України “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів” і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”, – повідомляють в поліції. Слідчі дії тривають.

Як повідомлялося, раніше в Сумській області затримали наркоугрупування, яку очолював поліцейський.

Back to top button