Події

❗️Детективи Бюро економічної безпеки України з початку 2024 року у завершених кр…

❗️Детективи Бюро економічної безпеки України з початку 2024 року у завершених кримінальних провадженнях забезпечили відшкодування майже 2,74 млрд грн завданих державі збитків. З них інтересам держави та територіальним громадам відшкодовано майже 2,68 млрд грн.

➡️ Зокрема нещодавно детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України скерували до суду кримінальне провадження за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Наразі підприємство частково відшкодувало збитки завдані Державному бюджету України та сплатило понад 500 млн грн.

➡️ Детективи ТУ БЕБ в Одеській області забезпечили відшкодування майже 31 млн грн ПДВ будівельною компанією. Її директор умисно ухилився від сплати податків. В ході досудового розслідування підозрюваний визнав свою провину. Компанія повністю відшкодувала збитки завдані державі.

➡️ На Львівщині детективи БЕБ забезпечили надходження до державного бюджету понад 20 млн грн ПДВ виробником алкогольних напоїв.
На початку 2024 року керівництво компанії склало акти про списання залишків алкогольної продукції, у якої завершився строк придатності, отже вона не підлягала подальшій реалізації. Однак ці дії не були відображені у податковій звітності з ПДВ, що призвело до заниження податкового зобов’язання на суму понад 20 млн грн.
В ході досудового розслідування детективи Теруправління забезпечили відшкодування завданих бюджету збитків у повному обсязі.
Наразі генеральному директору компанії повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 КК України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Загалом з початку року детективи Бюро економічної безпеки скерували до суду 235 кримінальних проваджень.

???????? FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 4 =

Back to top button