Події

БЕБ заблокувало обмінники які використовували платіжні системи рф: вилучено…

????БЕБ заблокувало обмінники які використовували платіжні системи рф: вилучено майже 60 млн грн готівкою в еквіваленті

Співробітники Бюро економічної безпеки України спільно з кіберфахівцями Служби безпеки України викрили фізичних та юридичних осіб, які організували «тіньову» схему грошових переказів через заборонені в Україні російські платіжні системи так звані «Юmoney» та «Webmoney».

☝????Згадані особи забезпечили роботу як підпільних пунктів обміну, так і онлайн обмінників, через які проводили транзакції криптовалют, електронних грошей, російського рубля.

Обмінні операції проводилися без відображення в бухгалтерському та податковому обліках, з використанням підроблених документів на переказ, платіжних карток тощо.

❗️Легалізація коштів здійснювалася в інтересах спецслужб країни-агресора, представників «хакерського середовища», а також клієнтів з високоризикового сегменту.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання власників обмінних платформ у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Детективи БЕБ встановили та задокументували виведення російської валюти через згадані обмінні пункти.

????За результатами 22 обшуків виявлено та вилучено кошти в доларах США, євро, польських злотих, фунтах стерлінгів, швейцарських франках тощо, що в загальному еквіваленті становить майже 60 млн грн.

Також вилучено технічні засоби, на яких фіксувалися операції по транзакціях та конвертації електронних грошей, криптовалюти і російського рубля.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button