Ексклюзивне

«Слуги народу» жаліються на «партійне бл*дство»: депутати-мажоритарники готують бунт

Серед депутатів від «Слуги народу», які пройшли до парламенту по мажоритарним округам, зріє бунт. У своєму чаті, який називається «Мажори СН» вони висловлюють обурення тим, що до списків по місцевим виборам їм нав`язують незрозумілих людей. Відповідну переписку зафіксував кореспондент 1News під час засідання 3 вересня.

фото 1News

Так, депутати-мажоритарники вирішили домогтися зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, аби розповісти йому своє занепокоєння ситуацією. При цьому «слуги» вважають, що Зеленський може бути не в курсі того, що відбувається у партії.

«Колеги, доброго дня. Підкажіть рецепт протидії партійному блядству. Я про торгівлю білетами на місцевих виборах. Продають «прапор» людям, на яких клейма немає де поставити», – пише Дмитро Нагорняк.

«Не может такого быть», – з сарказмом реагує Владислав Бородін.

Депутат Нагорняк продовжує, що «план простий: продати те, що можна продати. «Восени будуть пожинати плоди. Нас рік не чують», – пише мажоритарник від «Слуги народу».

 

Йому відповідає Тетяна Грищенко, яка також жаліється на ситуацію. «Зміни нас чекають. Ще й які. Дехто покаже результат, а ми потім не знатимемо, що з цим результатом робити…. Нами навіть керівники штабів керують….такого позору я ще не бачила», – додає депутатка.

Євген Шевченко констатує, що такий стан речей майже у кожного мажоритарника. «Привет, братья и сестры по мажориратке. К сожалению, такое …почти у всех наших… Что с этим делать? Да ничего. Расслабтесь и наблюдайте.  Хотя молчать невыносимо», – додає він.

Костянтин Косай, що переміг на окрузі в Полавській області, жаліється колегам, що йому «засунули персонажа з діагнозом «маніакальна шизофренія», який в 2017 році вбив людину. «І до кого не звернусь – 0», – пише депутат, та додає довідку на Юрія Кобченка.

Кобченко зараз є депутатом на Полтавщині. В 2014 році на сторінці «ТСН. Тиждень» у Facebook з`явилось повідомлення, що Юрій Кобченко «зник на три роки для того, аби сховатись у лікувальному закладі». «Кобченко зник аж на три роки з постійного місця проживання. Подейкували, що він перебував у Харкові в лікарняній установі, де лікують неспокійних людей. З’явився Юрій Кобченко на людські очі лише два роки поспіль. Почав їздити в розкішному автомобілі . Взявся керувати агрофірмою “Докучаєвські чорноземи”. Він є її засновником. Одночасно Кобченко активно допомагав своєму братові, Олексію, який будучи хворим, працював головою райдержадміністрації. Він раніше і зараз веде себе як всесильний карлівський “царьок”, якому все сходить з рук. Разом з тим дуже боїться простих людей. Тому і возить в автомобілі вогнепальну зброю на зразок карабіна типу “Сайга”. І ось в минулу неділю, 23 листопада 2014 року цей карабін вистрелив. Але не сам. Його застосував Кобченко в поєдинку з трьома особами чоловічої статі. Одного з них він убив, двох – поранив», – говориться у дописі.

https://www.facebook.com/TSNweek/posts/817234768299055/

Судячи з усього саме цей Кобченко на місцевих виборах в жовтні 2020 року буде балотуватися від «Слуги народу».

Але повернемось до переписки депутатів-мажоритарників від «Слуги народу». Георгій Мазурашу з Буковини зазначає, що в цій групі немає сенсу писати якісь заклики, адже в ній немає лідера партії Олександра Корнієнка.

«Я теж активно пропонував визначитися з «правилами гри» при складанні списків, але з рештою залишився «крайнім», сказали, що «розвалюю партію»)) Це тому, що вимагав поставити запобіжник, щоби не було в списках тих, які були жорстко проти Зеленського і Ко. І щоби не кидали/ігнорували районні команди, які пройшли переможні три компанії», – додає Мазурашу.

Далі від депутатів-мажоритарників лунає пропозиція зустрітися з Президентом окремо і говорити чесно.

Марія Мезенцева додає запитання: «А як же наша квота гарантована?))» і отримує відповідь від Сегрія Нагорняка: «Маша, вона вже продана. Як тільки призначили кураторів, місцеві князьки з баблом поїхали до них за прапорами».

Також Нагоряка доповнює Андрій Богданець з Тернопільщини: «Гарантована (квота – ред.), але переглядається керівництвом обласного осередку і зазвичай бракує кандидатури. В нас більше 100 мажорів. Кожен незадоволений. Невже ми не можемо об`єднатися для досягнення спільної мети?»

Богдан Яременко ділиться спостереженнями: «Поки спрацьовувало два методи: йти шептатися в ОПУ і виходити з публічною заявою».

Анастасія Ляшенко зазначає, що півтора місяці тому на зустрічі групи з президентом вона просила призначити окрему зустріч по виборам. «Дав завдання присутньому тоді Корнієнку спланувати зустріч на наступному тижні. Наступних тижнів пройшло напевне штук шість. Змучилася вже просити Корнієнка… Допускаю, що президент всього не знає. Підтримую зустріч мажорів з президентом», – зазначає депутатка.

Марія Мезенцева додає, що об`єднатися необхідно для того, щоб цими виборами їх не розкололи і не направили на перевибори.

Андрій Богданець завершує бесіду тим, що оголошує підготовку тексту звернення до Президента.

В той же час Анастасія Ляшенко пише, що вона підтримує необхідність зустрічі з Президентом, однак «не такими методами». «Не думаю, що хтось хоче заголовків на кшталт мажоритарники більшості влаштували протест в кулуарах… Давайте направимо звернення Президентові з підписами», – пропонує депутатка.

Наразі невідомо, чи запланована зустріч депутатів-мажоритарників з Президентом Володимиром Зеленським, однак неозброєним оком видно занепокоєння ситуацією з місцевими виборами серед депутатів більшості.

Ще в червні 1News писало про те, що серед депутатів зі «Слуги народу» вирує непорозуміння з приводу місцевих виборів. Тоді вони не розуміли бажання лідера партії перекроїти виборче законодавство, а «слуга народу» Дмитро Нальотов навіть обізвав Корнієнка «довбодятлом».

1News

Back to top button