Ексклюзивне

Міністр охорони здоров’я носить пальто за ціною квартири: якими ще багатствами володіє глава МОЗ України

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов носить пальто за майже 10 000 доларів. У цьому пальто бренду Kiton сфотографував міністра кореспондент 1News 5 березня після засідання Верховної Ради.

Про те, що міністр носить пальто цього дорогого бренду писав один з Телеграм-каналів, посилаючись на переписку народних депутатів. Цю інформацію вирішили перевірити журналісти нашого видання.

Виявилось, що Степанов носить пальто Kiton з колекції осінь-зима 2020.

«Модель з міцного водонепроникного поліестеру адаптували для морозної погоди за допомогою легкого пухового наповнювача і хутряної обробки на високому комірі-стійці», – говориться на сайті виробника.

Наповнювач пальто – гусячі пух та перо. Комір виконаний з хутра нутрії.

На пальто цієї моделі є характерні нашивки на ліктях, накладні кишені та високий комір, які допомогли розпізнати саме її.

Без урахування знижки пальто міністра охорони здоров’я України коштує 9900 доларів.

На офіційному сайті Kiton та на сайтах типу Farfetch пальто такої моделі вже розпродане. Однак його можна купити, наприклад, на сайті російського ЦУМу.

При цьому на офіційному сайті Kiton є інше схоже пальто з цієї ж колекції, яке можна придбати за 11 000 євро.

Зазначимо, що в декларації Максима Степанова не вказаний чоловічий верхній одяг на такі суми, хоча законодавство України цього вимагає.

При цьому у нього у фінансовій звітності є багато інших дорогих речей.

Наприклад, у Степанова є три годинники елітних брендів: Rolex, Breguet та Piaget.

Ще більш вражаючу колекцію дорогих аксесуарів має його дружина – Наталія Степанова. В неї є два годинники Breguet, Rolex та Girard-Perregaux.

Також дружина міністра має декілька підвісок модного нині у політичного бомонду бренду Van Cleef & Arpels та каблучки від Cartier.

До того ж Наталія Степанова задекларувала дві елітні шуби від Loro Piana та Marco&Vanoll. Бренд Loro Piana відомий своїми кашеміровими виробами, які коштують доволі дорого. Наприклад, накидку з капюшоном з меланжевого кашеміру з пуху козенят на офіційному сайті можна придбати за 10 100 євро, що в гривні складає більше 330 тисяч.

Подружжя задекларувало три автомобілі Lexus та один Range Rover. 5 березня, коли кореспондент 1News сфотографував Максима Степанова під Верховною Радою, той сідав cаме в автомобіль Range Rover.

Міністр з дружиною також зберігають великі суми грошей на банківських рахунках. Тільки в «Ощадбанку» Степанов зберігає більше 19 млн гривень, а його дружина – 6,6 млн гривень. У подружжя також є велика кількість рахунків в інших банках.

Зазначимо, що міністр вказав у декларації одразу декілька компаній, в яких він чи дружина мають корпоративні права, або ж є кінцевими бенефіціарами.

Найбільш цікавою з них є IPDevelopment Group OU, з реєстрацією в Естонії. ЗМІ повідомляли, що частиною компанії володів забудовник Леонід Юрушев, а іншої частиною Степанов із дружиною.

Юрушев – власник будівельної компанії, йому належать зокрема бізнес-центр «Леонардо» поблизу столичної Опери, готелі InterContinental, Fairmont Grand Hotel Kyiv, «Рів’єра» і ALFAVITO та багато іншої нерухомості.

Зять Юрушева – колишній телеведучий, екс-нардеп від «Слуги народу», а нині голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

З декларації міністра охорони здоров’я також стало відомо, що його дружина Наталія Степанова має приватну клініку GarnoMedica. На сайті клініки зазначено, що вона спеціалізується на поєднаних методиках в естетичній медицині та дерматології.

За даними бізнес-пошукової системи «YouControl», кінцевими бенефіціарами ТОВ «ГарноМедіка» є Наталія Степанова та Вікторія Сагалевич.

У квітні 2020 року ЗМІ писали, що дружина Максима Степанова в день його призначення міністром охорони здоров’я України зареєструвала в передмісті Одеси медичну компанію «Бестздрав». Згодом Степанов підтвердив, що його дружина відкриває новий медичний заклад.  За його словами, клініка матиме онкологічний профіль, а рішення її створити було прийнято ще наприкінці 2019 року, коли він займався бізнесом.

Максим Степанов із дружиною Наталією

За даними «YouControl», до групи компаній родини Степанових входить 10 підприємств, які працюють у сфері освіти, комп’ютерного програмування, медичної практики, консультування та ін. Одним з керівників групи зазначений брат міністра Ігор Степанов.

Нагадаємо, Максим Степанов до міністерської посади був головою Одеської обласної адміністрації. У 2011-2016 роках очолював «Поліграфкомбінат «Україна», який друкує в тому числі і бюлетені на вибори. Також він працював у Податковій адміністрації та у декількох приватних фірмах.

Дружина Степанова, окрім приватної клініки, працює у Національному медичному університеті ім. Богомольця, а також в Інституті нефрології Національної академії медичних наук України.

Зазначимо, що за вартість одного тільки пальто Максима Степанова, можна купити невеличку квартиру в передмісті Києва.

1News

One Comment

Back to top button