Ексклюзивне

«Слуга народу» носить в парламент ювелірні прикраси на майже 300 000 гривень

Народний депутат від «Слуги народу» Олена Шуляк прийшла до Верховної Ради в каблучці Дому високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels. Це зміг зафіксувати кореспондент 1News під час пленарного засідання 2 лютого.

На руці у Шуляк красувалась каблучка з колекції Vintage Alhambra.

Перстень виконаний з жовтого золота з інкрустованим оніксом та діамантами.

Як зазначається на сайті компанії, моделі Vintage Alhambra дотримуються стилю прикрас Alhambra від Van Cleef & Arpels 1968 року і відрізняються позачасовою елегантністю.

«Форму цих легендарних символів удачі, навіяних образом чотирилистої конюшини, підкреслює обрамлення з золотих намистин», – зазначається в описі каблучки.

Вартість каблучки складає 3150 євро або 105 992 гривень.

Як помітили колеги з видання «Апостроф», 3 лютого на депутатці Олені Шуляк були сережки від Van Cleef. Їхня вартість складає 3100 фунтів стерлінгів (3512 євро).

Раніше Олена Шуляк також приходила в парламент у сережках Van Cleef чорного кольору, які коштують 2180 євро.

Тобто сумарно каблучка та дві пари сережок коштують 8830 євро або 296 346 гривень.

Зазначимо, що народний депутат Олена Шуляк, згідно з її декларацією, може собі дозволити подібну прикрасу.

Тільки готівкою депутатка тримає 380 000 доларів та 570 000 гривень. ЇЇ чоловік в готівці має 80 000 доларів та 45 000 євро. Також родина зберігає великі суми грошей на банківських рахунках у різних валютах.

Шуляк до депутатства працювала у бізнесі. Зокрема була генеральним директором компанії «Midland Development Ukraine», що займається нерухомістю.

У жовтні 2017 року Шуляк стала співзасновником ТОВ «Кріейтор», що займається у Києві діяльністю з надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Вона є власником істотної участі. Її внесок — 38,62 млн гривень або 38.24 % вартості активів товариства.

У квітні 2015 року Шуляк була кандидатом на посаду глави Державної фіскальної служби України.

Також працювала у громадській організація «Офіс ефективного регулювання» (Better Regulation Delivery Office — BRDO), в якій також брав участь колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Van Cleef & Arpels — це французька ювелірна, годинникова та парфумерна компанія. Була заснована в 1896 році Альфредом Ван Кліфом та його дядьком Саломоном Арпельсом у Парижі. Їх вироби носили такі ікони стилю, як Фарах Пехлеві, герцогиня Віндзора, Грейс Келлі, Елізабет Тейлор та Ева Перон.

Додамо, що з 3 по 28 лютого 2021 року в Національному художньому музеї України дім Високого ювелірного мистецтва Van Cleef & Arpels представляє виставку «Art of Clip», в рамках якої експонуватимуться брошки з приватної колекції, котра постійно поповнюється з 1980-х років.

Експозиція об’єднує понад 80 дивовижних шедеврів, створених у 1910-1970-х роках, та дозволяє простежити розвиток декоративного мистецтва і моди XX століття. Відвідувачі виставки мають унікальну можливість ближче познайомитися зі всесвітом Дому та дізнатися більше про його легендарні прикраси.

1News

Back to top button