Цікаве

Конструкція used to*

Оборот “used to” відноситься до минулого часу. Конструкція використовується зі значенням «хтось що регулярно робив у минулому, проте зараз цього не робить». На перший погляд, вона досить проста і зрозуміла, але є безліч нюансів. Звичайному школяру або дорослому, який починає вивчати мову, буде складно розібратися з цим мовним оборотом без допомоги репетитора або викладача з англійської мови.

Згадана конструкція широко застосовується англійцями в повсякденному розмовному мовленні. Труднощі під час самостійного вивчення можуть виникнути через те, що:

  1. цю конструкцію часто плутають із be/get used to;
  2. її використовують у інших часах;
  3. її застосовують із неправильним лексичним значенням;
  4. речення з used to зазвичай становлять з граматичними помилками.

Правила та приклади застосування used to

 

Вам слід запам’ятати, що оборот застосовується лише у Past Simple. Після того в обороті завжди використовується невизначена форма дієслова. used to стосується саме минулих звичок і дій, що часто повторюються. Якщо ви говорите про дії в минулому за допомогою цієї конструкції, майте на увазі, що зараз вони вже не повинні відбуватися.

Дану конструкцію варто відрізняти від схожих формою оборотів be/get used to. Ці фрази використовуються, коли той, хто говорить, розповідає про свої чи чужі справжні звички. Дослівне значення «звик, звикла, звикли щось робити». А також конструкція характерна лише для часу Present Simple.

Розглянемо таблицю з прикладами, як включати used to різні типи пропозицій.

Тип пропозиції Оповідальна Негативне Питання
Правила поєднання конструкції з дієсловом used to + інфінітив didn’t use to + інфінітив Did + підлягає + used to + інфінітив…
Приклади пропозицій Frank used to be an ungracious person a few years ago. Clark не може бути використаний для свого франка протягом минулого року. Did Jesse use to borrow notes when she was a student?

 

Як надійно запам’ятовувати конструкції такого типу та застосовувати їх на практиці?

 

Щоб здобути престижну освіту та роботу, сьогодні не обійтися без володіння англійською на високому рівні. Батькам краще мотивувати дитину з раннього віку. Однак ніколи не пізно піти на курси англійської мови або до репетитора.

Наприклад, різницю між двома типами схожих конструкцій дитина може засвоїти за одне-два заняття з педагогом. А ось працюючи над граматикою самостійно, учень навряд чи здатний зрозуміти всі тонкощі до кінця. Також з викладачем завжди легше і надійніше практикувати вивчені звороти в мовленні.

Підібрати педагога з необхідною та – що найголовніше – перевіреною кваліфікацією можна на сайті Буки:

  •   спочатку заходьте на головну сторінку, вибираєте місто та предмет;
  •   використовуєте фільтри для точного пошуку;
  •   дізнаєтеся всю необхідну інформацію з анкет та відгуків;
  •   визначається з кандидатурою педагога і про всяк випадок одним-двома альтернативними викладачами;
  •   відправляєте заявку репетитору та отримуєте відповідь протягом кількох годин.

*на правах реклами

Back to top button