Цікаве

Всесвітній день усмішки 2020: чому важливо посміхатись

Гарний настрій допомагає скидати зайві кілограми. Медики рекомендують посміхатися частіше для профілактики. У всесвітній День усмішки, який відзначають сьогодні, 2 жовтня, 1News розповідає про всі чудодійні якості гарного настрою.

Веселощі – запорука міцного здоров’я, вважає нейрохірург Сергій Дибкалюк, який перевірив це на собі і радить всім радіти частіше.

Одна хвилина сміху замінює 25 хвилин гімнастичних вправ.

Це не дивно, адже коли людина сміється, одночасно задіяні майже сотня м’язів. І це не тільки обличчя, але навіть і прес. Під час сміху спалюються калорії і знижується рівень цукру в крові. Якби не сміх, від серцево-судинних захворювань люди вмирали б чи не вдвічі частіше.

Посмішка може захистити навіть від коронавірусу.

Нейрохірург пояснює це тим, що посмішка і сміх покращують вентиляцію легенів, тому можна сказати, що люди, які в період пандемії частіше сміються, навряд чи захворіють, адже сміхом прочищають свої бронхи.

Цікаво також те, що сміх сприяє і в боротьбі з онкозахворюваннями. А якщо посміхатися хоча б 17 хвилин на день, проживете на рік довше.

Навіть якщо у вас поганий настрій і вам сумно, фахівці радять все одно посміхатися, нехай і штучно. Ця вправа виробить гормони радості.

 

Посміхатися корисно для здоров'я

Такий безвідмовний рецепт бадьорості визнаний і психологами.

“Коли ви прокидаєтеся рано вранці і розумієте, що потрібно вставати, йти на роботу, а на вулиці не дуже й тепло – ви просто візьміть і посміхніться. Спробуйте робити це кожного дня, 21 день, і ви помітите, що прокидаєтеся у гарному настрої”, – радить психолог Маргарита Іпатова.

І гарний настрій, навіть в похмуру погоду, зарядить вас на весь день.

Джерело: Сьогодні

Back to top button