Світ

Польща ухвалила міграційну стратегію

Польща ухвалила міграційну стратегію

Фото: РАР

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск

Стратегія визначає, зокрема, право мігрантів на притулок, доступ до ринку праці, доступ до національного і міжнародного захисту, інтеграцію тощо.

Рада міністрів Польщі 15 жовтня ухвалила міграційну стратегію. Про це повідомив прем’єр-міністр РП Дональд Туск.

“Важке, але вкрай потрібне і очікуване рішення”,  – зазначив він.

Як заявили в інформаційному центрі уряду РП, документ під назвою Повернути контроль. Гарантувати безпеку. Комплексна і відповідальна міграційна стратегія Польщі на 2025-2030 роки визначає “шляхи повернення контролю над міграційними процесами”.

“Уряд має на меті зупинити нелегальну імміграцію на східному кордоні. Якщо існує загроза дестабілізації країни через наплив іммігрантів, має бути можливість тимчасово та територіально призупинити право приймати заявки про надання притулку”, – наголосили в уряді.

Зазначається, що Польща за дуже короткий час змінила свій статус із країни еміграції на країну імміграції. Зараз у країні перебуває близько 2,5 мільйона іноземців. Водночас з 2016 року держава не має комплексної міграційної стратегії.

“Польща не може дозволити групам нелегальних мігрантів, організованих і контрольованих Росією та Білоруссю, перетинати наш східний кордон під приводом подання заяв на отримання притулку”,- заявили в уряді.

Міграційна стратегія має на меті запровадити прозорі і безпечні правила імміграції.

Стратегія визначає, зокрема, право мігрантів на притулок, доступ до ринку праці, доступ до національного і міжнародного захисту, інтеграцію тощо.

Раніше повідомлялося, що Польща має намір тимчасово зупинити дію права на надання притулку. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск обіцяє звести “до нуля” нелегальну міграцію в країні.

Нагадаємо, торік мігранти намагалися прорвати кордон з Польщею з боку Білорусі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 3 =

Back to top button