Світ

Наркоторговці намагалися використати польське судно для контрабанди кокаїну

Наркоторговці намагалися використати польське судно для контрабанди кокаїну

Фото: Piotr Matusewicz /East News

Кокаїн намагалися відправити до ЄС з Бразилії

Пильність команди польського торгового судна, що мало вирушати з Бразилії до Європи, дозволила викрити спробу контрабанди кількох сотень кілограмів кокаїну.

Команда балкера великого польського оператора торгових суден Polska Żegluga Morska, виявила на судні кількасот кілограмів кокаїну. Знахідку зробили біля берегів Бразилії, коли балкер готувався зайти у порт Сан-Луїс. Про це у понеділок, 7 жовтня, повідомляє RMF24.

“Невідомі, які вочевидь підібралися до судна невеликою шлюпкою і непомітно зайшли на борт, заховали вантаж в опечатаному технічному відсіку, що й допомогло виявити спробу контрабанди”, – пояснив речник Polska Żegluga Morska.

Він зазначив, що команда регулярно перевіряла печатки на дверях, тож коли під час такої рутинної процедури печатки виявились зірваними, про це одразу сповістили капітана, а той повідомив місцеву поліцію та заявив про присутність на борту підозрілого стороннього вантажу. 

Правоохоронці, які швидко прибули на місце, з’ясували, що у відсіку знаходиться кокаїн вагою у кількасот кілограмів – всього знайшли більше десяти пакунків вагою по 40 кілограмів. 

За фактом контрабанди почали розслідування.

“Наркокартелі дедалі частіше використовують комерційні судна для транспортування свого товару”, – зазначив речник польської компанії. 

Нагадаємо, раніше правоохоронці провели масштабні спецоперації з перекриття каналів збуту зброї, боєприпасів і наркотичних засобів.

Раніше повідомлялося, що тисячі запчастин до ППО виявили на підпільних складах. Вони належали топменеджменту місцевої компанії, яка займається торгівлею спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

У Києві родина створила мережу конопляних ферм

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × five =

Back to top button