Події

На Міжнародній конференції із захисту дітей в Осло говорили про українських ді…

На Міжнародній конференції із захисту дітей в Осло говорили про українських дітей

???? За останні 30 років кількість дітей, які постраждали внаслідок збройних конфліктів, зросла вдвічі. 400 млн, або кожна п’ята дитина у світі, перебуває у зоні ведення бойових дій або намагається евакуюватися.

???? Про це йшлося на Міжнародній конференції в Осло «Захист дітей у збройних конфліктах – наше спільне майбутнє», організованій Міністерством закордонних справ Норвегії, Офісом спеціального представника Генерального секретаря ООН щодо дітей у збройних конфліктах, МКЧХ, ЮНІСЕФ, Save the Children та Африканським союзом.

???? У конференції взяли участь понад 400 експертів з більш ніж 100 країн Європи, Африки, Азії та Латинської Америки. В українській делегації Офіс Генерального прокурора представляла начальниця Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Юлія Усенко.

???? Питання, які піднімались під час конференції, на жаль, дуже актуальні для нас. Російська агресія принесла вбивства і каліцтва дітей, сексуальне насильство, перебої в роботі закладів освіти і охорони здоров’я, зникнення безвісти та проблему возз’єднання дітей з їхніми сім’ями. Важливо, щоб світова спільнота демонструвала рішучу готовність притягати до відповідальності винних у злочинах проти дітей, хто і де б їх не коїв, – зазначила Юлія Усенко.

???? Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН Вірджинія Гамба в своїй промові відмітила зусилля України у розробленні превентивного плану профілактики серйозних порушень прав дітей.

???? По завершенню конференції Юлія Усенко відвідала Гаагу, де обмінялась досвідом із експертами у галузі захисту прав дітей і гуманітарного права: представниками Asser Institute та Global Rights Compliance, IDLO, Міжнародного кримінального суду, Євроюсту і прокуратури Нідерландів.

???? Вона підкреслила рішучість Офісу Генерального прокурора продовжувати імплементацію стандартів дружного до дітей правосуддя.

Більше

Back to top button