Україна

Затримано викладачку університету, яка коригувала удари РФ по Харкову


Затримано викладачку університету, яка коригувала удари РФ по Харкову

Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затримано інформаторку ФСБ, яка розвідувала локації українських військ на Харківщині. Нею виявилася викладачка одного з місцевих університетів, яку російська спецслужба дистанційно залучила до співпраці влітку цього року. Про це 2 жовтня повідомила СБУ.

Зазначається, що за вказівкою окупантів фігурантка обходила Харків та його прилеглі території, де намагалася виявити розташування укріпрайонів та опорних пунктів Сил оборони. Особливу увагу вона звертала на місця найбільшого зосередження особового складу та важкого озброєння ЗСУ. Також інформаторка відслідковувала маршрути руху військових колон у напрямку передової.

Отримані відомості фігурантка направляла в анонімний чат своєму російському куратору. У звіті жінка позначала координати військових об’єктів на гугл-картах і додавала до них текстовий опис.

Співробітники СБУ завчасно викрили російську інформаторку, задокументували її злочини і затримали у власному помешканні. Під час обшуку у неї вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Затриманій повідомили про підозру – несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі двох агентів ФСБ. Ними виявилися 40-річний місцевий житель та його дружина, які передавали окупантам локації української ППО та вчиняли підпали на Укрзалізниці.

Раніше СБУ затримала ще агента ФСБ РФ у Черкасах, який розвідував пункти постійної дислокації та бойові позиції підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − three =

Back to top button