Світ

В Росії вкрали гроші на “високоточну” зброю

В Росії вкрали гроші на високоточну зброю

Фото: Анадолу

Затриманий співробітник виконував управлінські функції на оборонному підприємстві в Росії

Фігурант справи у рамках держоборонзамовлення організував шахрайську схему постачання контрафактної продукції, стверджують у ФСБ.

Російські спецслужби затримали у Москві співробітника підприємства оборонно-промислового комплексу, який підозрюється у розкраданні коштів. Про це повідомила ФСБ РФ у середу, 13 вересня.

“Затриманий співробітник виконував управлінські функції на оборонному підприємстві, використовував своє посадове становище і, діючи з корисливих спонукань, з метою незаконного особистого збагачення за посередництвом інших осіб брав участь у розкраданні коштів, що виділяються для виконання робіт у рамках державного оборонного замовлення для виробництва компонентів систем озброєння підвищеної точності ЗС Росії”, – йдеться у повідомленні.

У ФСБ уточнили, що фігурант справи – громадянин Росії. Він у рамках держоборонзамовлення організував шахрайську схему постачання контрафактної продукції

За цим фактом порушили кримінальну справу за статею про комерційний підкуп (ч.6 ст.204 КК РФ).

Раніше ЗМІ повідомили, що у Росії заарештували трьох розробників гіперзвукових ракет за звинуваченнями у держзраді. Принаймні один з них продавав дані Китаю.

Тоді речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що триває розслідування і що це “дуже серйозні звинувачення”.

ФСБ затримала громадян України й Центральної Азії за “контрабанду для ЗСУ”

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button