Україна

У ЦВК пояснили щорічне оновлення реєстру виборців


У ЦВК пояснили щорічне оновлення реєстру виборців

Роботи з оновлення не мають відношення до найближчих виборів і є частиною загальної підготовки бази даних для використання в майбутньому.

Центральна виборча комісія уточнила, що відновлення роботи Державного реєстру виборців стосується лише обліку постійних виборчих дільниць і є частиною планових щорічних технічних робіт. Про мовиться у постанові ЦВК.

Це не означає наближення виборів, а підготовка бази даних до можливих виборів у майбутньому.

ЦВК оприлюднила рішення про відновлення роботи автоматизованої системи “Державний реєстр виборців” для обліку постійних виборчих дільниць.

Роботи не мають відношення до найближчих виборів і є частиною загальної підготовки бази даних для використання в майбутньому.

Щодо причин прийняття цього рішення, у ЦВК пояснили, що оновлення реєстру є плановою роботою, яка проводиться щороку, передає УП.

“Це регулярна планова робота, яка виконується постійно. У нас велика кількість внутрішньо переміщених осіб та зруйнованих приміщень. Ми вже раніше здійснювали певні заходи, а тепер настав час оновити інформацію про виборчі дільниці. Це не означає, що вибори будуть найближчим часом – мова виключно про планові технічні роботи. Подібні заходи відбуваються щороку відповідно до постанов. Головна мета – підготувати базу даних до можливих виборів після закінчення війни. Зараз це лише технічна робота, і про організацію виборів не мовиться”, – прокоментували у комісії.

Нині реєстр ще не відкритий для загального користування, зараз відбувається внутрішня технічна робота.

Нагадаємо, раніше у ЦВК пояснили, що на період воєнного стану не можуть бути припинені повноваження президента України.

Раніше розвідка попередила українців про масштабну спецоперацію Росії Майдан-3. Російські спецслужби хочуть поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − three =

Back to top button