Світ

У Польщі запроваджено режим стихійного лиха

У Польщі запроваджено режим стихійного лиха

Фото: AUDU MARTE / AFP/EAST NEWS

Повінь у Майдугурі, Польща

Повінь, яка спричинила лихо у східній та центральній частині Європи називають найсильнішою з 1997 року. Внаслідок повені у Польщі загинули двоє людей.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про запровадження режиму стихійного лиха через повені на півдні країни. Про це у неділю, 15 вересня, він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Х (Twitter).

 

“Після консультацій із компетентними міністрами та службами я доручив підготувати розпорядження Ради міністрів щодо запровадження режиму стихійного лиха”, – написав Туск.

 

Як пише TVP Info, на практиці це означає зміни у розподілі повноважень між органами влади: уряд і воєвода беруть на себе управління кризою та видають обов’язкові для виконання розпорядження місцевим органам влади.

 

 

Відомо, що на території Польщі підйом води відбувся в Сілезькому та Нижньо-Сілезькому воєводствах на півдні та південному заході країни через вихід із русла річки Ниса після сильних дощів. У деяких районах змило мости, у низці населених пунктів почалася евакуація за допомогою гелікоптерів.

 

Через негоду у більш ніж 350 дитячих садках та школах у чотирьох воєводствах заняття було припинено.

 

Відомо про двох загиблих в Польщі внаслідок повені. Близько 50 тис. жителів півдня країни залишаються без електрики.

 

 

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + sixteen =

Back to top button