Світ

Називали Бріджит Макрон трансгендером: у Франції засудили блогерок

Називали Бріджит Макрон трансгендером: у Франції засудили блогерок

Фото: gettyimages

Перша леді Франції Бріджит Макрон

За свій наклеп жінки заплатять тисячі євро моральної компенсації першій леді та її братові.

У Франції суд визнав винними у наклепі двох блогерок, які розповсюджували теорію, ніби дружина президента Емманюеля Макрона Бріджит є трансгендером. Про це у четвер, 12 вересня, повідомляє BBC.

Зазначається, що у грудні 2021 року дві блогерки записали відео, у якому переконували свою аудиторію у тому, що Бріджит Макрон нібито “ніколи не існувала”, а під таким ім’ям насправді живе Жан-Мішель Трогно – брат першої леді. Перед президентськими виборами 2022 року запис активно поширювали праворадикали, які намагалися дискредитувати чинного главу держави.

Суд вирішив, що за свою брехню жінки заплатять 8 тисяч євро моральної компленсації Бріджит Макрон та ще 5 тисяч євро її братові. Адвокати першої леді заявили, що вважають вирок “не перемогою, а справедливим застосування закону”.

Здебільшого президентське подружжя у Франції стає героями чуток та інтернет-тролінгу не через гендерне питання, а через різницю у віці: Бріджит Макрон практично на 25 років старша за свого чоловіка.

Раніше повідомлялося, що Бріжит Макрон подала до суду на журналістку, яка заявляла про те, що перша леді Франції народилася чоловіком.

Дружина Макрона – трансгендер. Нова теорія змови

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 4 =

Back to top button