Україна

Глава МЗС Польщі Сікорський прибув до України


Глава МЗС Польщі Сікорський прибув до України

Після Львова міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський поїхав до української столиці.

 

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський після зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Варшаві приїхав до України. Вввечері 12 вересня він зустрівся у Львові з мером міста Андрієм Садовим, написав польський політик у соцмережі Х.
 
Вони разом поклали квіти до пам’ятної таблиці жертвам російського ракетного обстрілу 4 вересня.
 
Сікорський зазначив, що Росія у Львові 4 вересня черговий раз вдарила по цілком цивільній цілі і це черговий військовий злочин.

 
“Хочу повідомити, що ми підтверджуємо своє зобовʼязання, пропозицію голови Ради міністрів Дональда Туска про те, що ми відбудуємо вказаний мерією Львова будинок і школу за кошти Польщі у солідарності з Україною, яка героїчно бореться”, – зазначив глава МЗС.
 
Глава польської дипломатії також закликав НАТО і весь демократичний світ прискорити постачання зброї, особливо систем ППО і ПРО.
 
Після Львова міністр закордонних справ Польщі поїхав до Києва. У ніч на 13 вересня він виклав фото з Михайлівської площі. З ким Сікорський зустрінеться у столиці поки невідомо.

Нагадаємо, раніше Туск заявив, що Варшава готова долучитися до відбудови інфраструктури, пошкодженої внаслідок ракетної атаки Росії на Львів.

Туск: Підтримка України не повинна суперечити польським інтересам

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + 11 =

Back to top button