Україна

Генштаб розповів, де найбільше атакували росіяни


Генштаб розповів, де найбільше атакували росіяни

На Курахівському напрямку кількість бойових зіткнень перевищила активність росіян на Покровському напрямку.


Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 143 бойові зіткнення. На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 64 ворожі атаки. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні в п’ятницю, 13 вересня.
 
Вчора війська РФ завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах ракетного удару із застосуванням ракети Іскандер-М, а також 80 авіаударів, зокрема, скинули 117 КАБ. Крім цього, здійснили 4323 обстріли, з них 167 – із реактивних систем залпового вогню.

На Харківському напрямку ворог чотири рази проводив штурми в районі населеного пункту Вовчанськ. Також авіація противника завдала два удари п’ятьма КАБами по цивільній інфраструктурі.  
 
На Куп’янському напрямку за добу відбулося вісім атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Глушківки, Колісниківки, Стельмахівки та Лозової.
 
На Лиманському напрямку окупанти атакували шість разів. Намагалися просунутись уперед у бік Невського та Дружелюбівки. На Сіверському напрямку українські захисники відбивали п’ять штурмових дій російських загарбників поблизу Верхньокам’янського. 
 
На Краматорському напрямку россіяни атакували чотири рази у районах Часового Яру та населеного пункту Ступочки. На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив шість атак неподалік Неліпівки, Торецька та в районі Нью-Йорка.
 
На Покровському напрямку наші захисники зупинили 36 штурмових і наступальних дій росіян у бік Воздвиженки, Новоолександрівки, Зеленого Поля, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки.  Найбільша концентрація ворожих атак була в районах Гродівки та Новогродівки. 
 
На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 64 атаки. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед в районах населених пунктів Костянтинівка та Георгіївка, де відбулося близько 75 відсотків усіх боїв. Окрім того ворог атакував у бік  Олександрополя та Желанного Першого.
 
На Времівському напрямку противник здійснив п’ять штурмів наших позицій в районах Водяного та Золотої Ниви. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.
 
На Оріхівському напрямку окупанти атакували в районі Роботиного, також завдали авіаударів по Кам’янському, Степногірську та Щербаках. На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували позиції ЗСУ шість разів. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

За минулу добу авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили понтонну переправу окупантів, пункт управління, один засіб ППО, вісім гармат на вогневих позиціях, 11 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та  два інші важливі об’єкти російських загарбників.

Нагадаємо, минулої доби ЗСУ ліквідували 1220 окупантів. З початку повномасштабної війни проти України армія Росії втратила 631 420 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 5 =

Back to top button