Цікаве

5 “секретів” приготування “найкращої у світі” смаженої картоплі

Смачно приготувати смажену картоплю виходить далеко не у кожного кулінара, хоча ця страва вважається однією з найпростіших. Причини фіаско різні: картопля підгоряє, або виходить напівсира, або перетворюється на “кашу”. Є прості правила, завдяки яким можна приготувати по-справжньому смачну та апетитну смажену картоплю.

5 правил приготування смаженої картоплі

  1. Зазвичай картоплю нарізають будь-якими трьома способами – кружками, півколами, брусочками. Незалежно від того, як буде нарізана картопля, всі шматочки обов’язково повинні бути приблизно однакового розміру.
  2. Нарізану картоплю промивають під дуже холодною водою. Це, за словами кухарів, позбавить зайвого крохмалю.
  3. Далі картоплю слід просушити. Найлегше це зробити за допомогою паперових серветок.
  4. Картоплю викладають тільки на розпечену олію. До неї також додають шматочок вершкового масла. Так картопля виходить смачнішою і олія не бризкає зі сковороди на плиту.
  5. У процесі смаження картоплю перемішують два рази, максимум тричі. Солять блюдо за 1-2 хвилини до завершення приготування.
No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + 11 =

Back to top button