Україна

Гетьманцев закликає українців, що заробляють на OnlyFans, платити податки


Гетьманцев закликає українців, що заробляють на OnlyFans, платити податки

Сфера створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans громадянами України стрімко зростає.

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев закликав українців, що заробляють на OnlyFans, виконати податковий обовʼязок – задекларувати доходи та сплатити податки. Про це у середу, 11 вересня, він написав у Telegram

Він заявив, що кількість акаунтів в Украъны збільшується в середньому втричі щороку. 

“Наприклад, громадянкою “С” одержано за створення платного контенту на інтернет-платформі OnlyFans за декілька років понад 4 млн. доларів. Також, громадянкою “К” від зазначеної діяльності одержано понад 3 млн доларів, а громадянкою “Б” – близько 1,8 млн. доларів”, – розповів Гетманцев.

Він додав, що іноземні доходи потрібно декларувати в Україні у передбачений законодавством строк, сплативши з них податки.

“Неподання в установлений законом строк податкової декларації є підставою для донарахування податку від суми одержаного доходу за ставкою 18% та військового збору за ставкою 1,5%, а також 25% штрафних санкцій”, – наголосив Гетманцев.

У липні Кабмін схвалив зміни до держбюджету, якими пропонується збільшити його видаткову частину на 500,3 млрд гривень, з яких 495,3 млрд грн направити на потреби сектору безпеки та оборони. Планується, що кошти будуть отримані за рахунок підвищення податків та збільшення запозичень у вигляді ОВДП.

Також в Мінфіні заявили, що уникнути підвищення податків не можна, тому що всі інші джерела для збільшення фінансування сектору оборони вже вичерпано.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − twelve =

Back to top button