Події

⚡️ «Полонені українки» та «звірства ЗСУ»: нові фейки ru-пропаганди про події на …

⚡️ «Полонені українки» та «звірства ЗСУ»: нові фейки ru-пропаганди про події на курщині
 
Центр протидії дезінформації продовжує моніторити російський інформаційний простір та виявляти нові фейки і маніпуляції про події в курській області, які поширює ворожа пропаганда. 
 
ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

▫️«Порушення міжнародного гуманітарного права».
росія продовжує бездоказово звинувачувати Україну в порушенні міжнародного гуманітарного права. До поширення цієї дезінформації активно долучаються дипломати держави-агресорки. Представник рф на зустрічі щодо Конвенції про «негуманну» зброю у Женеві переповів вигадки ru-пропагандистів, як українські військові нібито мінують місця масового перебування цивільних, установлюють міни на тіла загиблих та розстрілюють людей, які намагаються евакуюватися та ін. 

▫️«Полонені жінки». Пропагандисти випустили відео нібито двох полонених українок у військовій формі. На ролику, який має ознаки постановки, одна з жінок розповідає, що вони приїхали «знімати, як наші хлопці захоплювали курську область». Ці кадри поширюються для дискредитації українських військових та залякування учасників операції на курщині. 

▫️«Мародерство». На ворожих ресурсах активно ширяться відео розграбованих магазинів у курській області та наголошується, ніби це зробили українські військові. Однак часто навіть самі автори подібних відео розповідають, що грабували магазини місцеві жителі. Також з’являються все нові відеозаписи, на яких зафіксовано, як російські військові займаються мародерством на курщині. 

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × three =

Back to top button