Світ

Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії

Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії

Фото: pixabay.com

Глобальне потепління і надалі посилюється

Літо цього року стало найспекотнішим у світі за всю історію спостережень, а тенденція до глобального потепління продовжує посилюватися.

Літо 2024 року стало найспекотнішим в історії метеоспостережень, і тенденція глобального потепління продовжує загострюватись. Про це повідомляє AP.

Європейська кліматична служба Copernicus повідомила, що рекордні температури цього літа роблять 2024 рік найбільш імовірним претендентом на титул найтеплішого року в історії. Серпень у 2024 та 2023 роках став найспекотнішим місяцем за всі роки спостережень, а літо 2024 року перевершило попередні температурні рекорди.

Карло Буонтемпо, директор Copernicus, підкреслив, що для уникнення цього титулу, необхідне значне похолодання в останні місяці року, що є малоймовірним. Кліматолог Дженніфер Френсіс із Центру кліматичних досліджень Вудвелла зазначила, що світ стикається з “потопом екстремальної спеки, повеней, лісових пожеж і сильних вітрів”, до яких людство починає звикати.

Літо-2024 вже перевершило минулорічне і встановило новий температурний рекорд, підвищуючи ймовірність того, що весь 2024 рік стане найтеплішим в історії.

Раніше повідомлялося, що у Києві вівторок, 3 вересня, став самим теплим днем за історію спостережень.

Зафіксовано найспекотніший день у світі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 14 =

Back to top button