Події

⚡️Останнім часом TikTok є однією з платформ у Польщі, де активно поширюються антиу…

⚡️Останнім часом TikTok є однією з платформ у Польщі, де активно поширюються антиукраїнські матеріали. 

Серед великої кількості акаунтів, що дублюють співзвучні російській пропаганді наративи, виділяються наступні:

◽️Martwyobywatel – містить багато відео, які дискредитують українських біженців, а також спрямованих проти української мови. Поширюється наратив про «українізацію Польщі», «витіснення» польської культури та мови українцями.

◽️19_illegal_06 (SIEWCA_PRAWDY)
– на сторінці поширюються антиукраїнські дописи й меми задля приниження українців та дискредитації українського політичного керівництва. Просуваються наративи «бандеризації Польщі», пропагується ненависть до українських біженців.

◽️Asherbur (Asher Burov-Şǔraev) – сторінку веде громадянин рф, що жив у Любліні, а зараз, імовірно, в Ізраїлі. На сторінці публікуються ролики на тему супротиву «українізації Польщі» чи спроби зображення українців у поганому світлі. Також акаунт містить відео, які возвеличують путіна та виправдовують агресію рф проти України.

◽️Polakpatriotaa – профіль містить вигідні рф наративи, спрямовані проти керівництва Польщі, політиків ЄС та українців. Деякі публікації направлені на залякування поляків можливістю участі Польщі у війні проти рф, поширюється вигідне рф гасло «То не наша війна» та заклики не допомагати Україні.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + one =

Back to top button