Світ

Росія має обладнання з Нідерландів для виготовлення чипів – ЗМІ

Росія має обладнання з Нідерландів для виготовлення чипів - ЗМІ

Фото: semiconductorforu com

Близько 170 запасних частин для верстата потрапили в РФ через торгові мережі, серед яких важливу роль відіграють китайські трейдери.

Придбаний Росією верстат ASML датується кінцем 1990-х років, та він все ж досить сучасний для виготовлення чипів.

Росія має щонайменше один нідерландський верстат для виробництва чипів, які вона використовує в БпЛА танках і ракетах. Про це повідомляє Dutch News.

“У Росії є щонайменше один старий верстат для виробництва чипів, виготовлений нідерландським виробником ASML, для виробництва чипів, які використовуються у безпілотниках, танках і ракетах, як показало розслідування видання Trouw”, – ідеться вповідомленні.

Чипи, як і раніше, потрапляють до Росії, попри запроваджені санкції, але, як виявило видання, чипи, виявлені в російських БпЛА, збитих в Україні, найімовірніше, виготовлені на верстаті ASML.

Придбаний Росією верстат датується кінцем 1990-х років, і, за даними ASML, з моменту введення санкцій проти Росії у 2022 ніяких запасних частин не поставлялося.

Експерти стверджують, що верстат досить сучасний, щоб виготовляти чіпи для зброї. Але близько 170 запасних частин для верстата потрапили до країни через торгові мережі, серед яких важливу роль відіграють китайські трейдери.

Експорт технології виробництва мікросхем ASML до Китаю суворо контролюється з вересня 2023 року відповідно до нових правил, запроваджених з міркувань безпеки.

Як ми вже писали, попри санкції, з початку повномасштабної війни Росія на порядок наростила імпорт нітроцелюлози – основного компонента бойових порохів та вибухівки. Головні постачальники стали турецькі та китайські компанії.

В ОП пояснили, про що свідчить використання Росією нових дронів

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + twelve =

Back to top button