Світ

Рига закликала зняти з України обмеження на використання всіх видів зброї

Рига закликала зняти з України обмеження на використання всіх видів зброї

Фото: ALT

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс

Російські війська завдали удару двома балістичними ракетами по навчальному центру у місті Полтава. Відомо про 271 постраждалого та понад 50 загиблих.

Президент Латвії Едгарс Рінкевичс відреагував на російський удар по Полтаві і закликав зняти обмеження на використання українськими військами всіх видів зброї проти Росії. Про це у вівторок, 3 вересня, він написав у соцмережі Х.

Рінкевичс зазначив, що дозвіл на далекобійні удари не означатиме ескалацію на сході, а натомість допоможе зберегти життя цивільного населення України.

“Ще раз: обмеження для України на застосування усієї зброї проти Росії мають бути скасовані. Це не про ескалацію, а про життя невинних людей”, – наголосив латвійський президент.

Нагадаємо, сьогодні росіяни влучили ракетами по території Полтавського військового інституту звʼязку і сусідньої з ним лікарні. У Міноборони зазначили, що часовий проміжок між тривогою і прильотом був настільки коротким, що люди не встигли перейти в укриття.

Коментуючи російський ракетний удар по Полтаві, МЗС Польщі наголосило, що Варшава продовжить підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 10 =

Back to top button