Події

Колишнього народного депутата та трьох спільників викрито на співпраці зі спе…

Колишнього народного депутата та трьох спільників викрито на співпраці зі спецслужбами рф
 
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора народному депутату України VII скликання повідомлено про підозру у державній зраді, диверсії та готуванні до терористичного акту (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113; ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 КК України). Також повідомлено про підозру трьом його спільникам.

За даними слідства, колишній народний депутат України від забороненої «Партії регіонів» створив агентурну мережу для виконання завдань підрозділу фсб рф – департаменту контррозвідувальних операцій. Учасники цієї агентурної мережі займалися розвідувальною та диверсійною роботою на території України.

Агенти підірвали залізничну колію на Полтавщині, щоб перешкодити логістиці ЗСУ. Також вони планували серію вибухів на Укрзалізниці, яку Сили оборони використовували для перевезення техніки і особового складу.

За завданням фсб рф ворожі агенти збирали інформацію про українців, які «цікавили» російську спецслужбу, їх місця проживання, розпорядок дня та коло спілкування.

Правоохоронці затримали екснардепа – куратора агентурної мережі, виконавця диверсій, постачальника вибухових пристроїв та агентку, яка здійснювала зовнішнє спостереження.

Наразі усі четверо підозрюваних перебувають під вартою. 

Досудове розслідування – ГСУ СБУ, оперативний супровід – ДКР СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × one =

Back to top button