Україна

Розстріл полонених армійців ЗСУ: розпочато розслідування


Розстріл полонених армійців ЗСУ: розпочато розслідування

Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

В Офісі Генпрокурора повідомили про початок розслідування за фактом ймовірного розстрілу російськими військами трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку. Про це інформує Офіс Генпрокурора у вівторок, 3 вересня.

У повідомленні наголосили, що армія РФ систематично та цинічно порушує норми міжнародного гуманітарного права.

3 вересня в Телеграм-каналі опубліковано інформацію щодо ймовірного розстрілу представниками армії РФ українських військовослужбовців.

Зазначається, що троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Росіяни поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли у спину.

В Офісі Генпрокурора нагадали, що умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

“Наразі поширені дані перевіряються. Проводиться низка слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події”, – додали у повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених ЗСУ біля Роботиного на Запорізькому напрямку.

Також правоохоронці розпочали розслідування за фактом вбивства росіянами беззбройних українських військовополонених поблизу села Кліщіївка Донецької області.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × four =

Back to top button