Україна

У справі нардепа Дмитрука оголошено три підозри


У справі нардепа Дмитрука оголошено три підозри

Народний обранець незаконно перетнув кордон 23 серпня поблизу пункту пропуску Павлівка на кордоні України і Молдови.

Правоохоронці встановили та повідомили про підозру трьом особам, які допомогли народному депутату України незаконно перетнути кордон. Про це повідомив Офіс генпрокурора у понеділок, 2 вересня.

Зібрані докази підтверджують, що народний обранець незаконно перетнув кордон 23 серпня поточного року поблизу пункту пропуску Павлівка на кордоні України і Молдови.

“Схема переправлення була ретельно спланована: депутат виїхав з Києва в напрямку Одеси та в районі Роздільнянського району Одеської області пересів в інший автомобіль, який доставив його до кордону з Придністровською ділянкою Молдови. Там він пішки залишив Україну”, – йдеться у повідомленні.

Організатору незаконного переправлення через кордон, а також особі, яка доставила нардепа до кордону, повідомлено про підозру заочно у зв’язку з їхнім переховуванням.

Ще одного учасника схеми, який виконував роль провідника, затримали. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Дії фігурантів кваліфіковані за статтею про організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.332 КК України). За місцями проживання учасників схеми проведені обшуки. Слідчі та процесуальні дії тривають.

Відомство не називає імені нардепа, але обставини справи вказують на Артема Дмитрука.

Нагадаємо, 25 серпня ЗМІ повідомили, що нардеп Дмитрук втік до Молдови. Перед тим він у своєму Telegram-каналі стверджував, буцімто йому готують підозру. Депутат назвав це “спробою позбавити його вести політичну діяльність”. Також він поскаржився, що, мовляв, за нього “взялися спецслужби”.

Пізніше в Офісі генпрокурора заявили, що народному депутату повідомили про підозру у нападах на правоохоронця та військового. За інформацією ЗМІ, йшлося саме про Дмитрука.

А 29 серпня стало відомо, що Артема Дмитрука оголосили у міжнародний розшук.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − ten =

Back to top button