Світ

В Росії різко впало виробництво палива

В Росії різко впало виробництво палива

Фото: ЧП Краснодар

У РФ постійно спалахують НПЗ

Після низки атак на російські нафтопереробні заводи РФ лише за місяць втратила 600 тисяч тонн виробництва дизеля.

У серпні виробництво дизельного палива в Росії скоротилося на 7,5% порівняно з червнем і склало 7,1 млн тонн, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в галузі.

За даними агентства, російські НПЗ втратили за місяць 600 тисяч тонн виробництва дизеля і настільки ж знизився випуск у річному вираженні.

Зазначається, що суттєве просідання пов’язане, зокрема, з аварією на Омському НПЗ Газпром нафти – найбільшому в Росії. 26 серпня на заводі, що випускає десяту частину всього палива в країні, пролунав вибух, після чого підприємство було змушене зупинити одну з установок первинної переробки нафти – АВТ-11 (на неї припадає 41% потужності заводу).

Більш ніж удвічі у серпні скоротив випуск Рязанський НПЗ Роснефти, що постачає паливом зокрема у Москву. На заводі на ремонт стала третина первинних потужностей і більше половини потужностей гідроочищення дизеля, внаслідок чого виробництво знизилося на 60%, або 240 тисяч тонн.

Крім того, 160–180 тисяч тонн дизпалива пішли з ринку через ремонти на Волгоградському НПЗ та Новокуйбишевському НПЗ. Перший двічі цього року потрапляв під атаки дронів та частково зупиняв виробництво, проте до літа усі пошкодження було відремонтовано.

Через зниження випуску дизпалива російські нафтовики пожертвують експортом: його обсяги в серпні впали до мінімуму майже за рік – 2,7–2,8 млн. тонн, оцінює Reuters. За даними LSEG, експортні постачання дизпалива з російських портів у напрямку Бразилії у серпні можуть скоротитися до мінімуму з лютого 2023 року – близько 450 тисяч тонн. Експорт дизпалива з РФ у напрямку Туреччини у серпні може скоротитися до 1–1,1 млн. тонн.

Нагадаємо, 28 серпня у Ростовській області після атаки БПЛА здійнялася пожежа на НПЗ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + 17 =

Back to top button